Malul Sayılmayan Gaziler Derneği Web Portalı

www.www.
msgdernegimsgdernegi
.org.org
Derneğimizin çalışmalarını nasıl buluyorsunuz?
Anket Anket

Hoşgeldiniz... Hoşgeldiniz...

Basın Bülteni Basın Bülteni

İletişimİletişim Formu Formumalulsayilmayangaziler@hotmail.com

KOCAELİ ŞUBE BASIN AÇIKLAMASI

defa gösterilmiştir

BASIN AÇIKLAMASI

TerörleMücadelede yaralanmış ancak yasalar gereği GAZİ sayılmamış bizler MalülSayılmamış Gazilerin kamuoyuna sesini duyurmak adına açıklama yapma kararıaldık.

Değerli basın mensupları;

Bizler Ülkemizin Bağımsızlığı, Bütünlüğü ve Cumhuriyet uğruna kutsal vatantopraklarını canları pahasına müdafaa ederek manevi rütbelerin en yükseğinesahip olmuş kahraman Türk askerleriyiz. Temelde askerlik görevini yerine getirirkenbölücü terör örgütü pkk’ya karşı düzenlenen yurt içi ve sınır ötesioperasyonlar neticesinde sağlığını yitirmiş bizler, askerlik sonrasında sosyalyaşantıda birçok olumsuzluklar ile karşı karşıya kaldık. Bunların başındaişsizlik, iletişim sorunları, yalnızlık, psikolojik bunalım, travma sonrasıstres bozukluğu ve bu sorunlar sebebiylede aile kurmada ve sağlıklı bir aileortamında yaşamakta büyük zorluklar ile karşı karşıya kaldık.

Türkhukuk sistemince belirlenen muharip Gazi veya malül Gazi tanımları kapsamındadeğerlendirilmediğimiz için Gazi ünvanı alamamaktayız. Yani ülkemiz içinsağlığını yitiren bizler nesosyo-ekonomik haklar nede onore edici bir unvan şimdiye kadar verilmemiştir.

Kimi Malül Sayılmayan Gazi arkadaşımızın bir bacağı kısa kalmış kimi arkadaşlarımızise vucutlarında kurşun yada şarapnel parçaları ile hayatlarını devamettirmektedirler.Sivil terör mağdurlarına bile devlet hastanelerinden alacağı %40 sakatlık oranı ile aylık bağlanması ve iş hakkından yararlanması yeterliolurken, % 53 sakatlık oranı dahi olan Malül Sayılmayan Gazilerimiz bilebulunmaktadır.

Malül Sayılmayan Gaziler ile ilgili olarak var olan sorunların çözümlenebilmesi,onlara hak ettikleri yaşam seviyesini sağlamak ve kimseye muhtaç olmadanyaşamlarına devam edebilmelerinin temini için aşağıdaki hakların verilmesinisizler aracılığı ile yetkililere duyurmak istiyoruz.

• Nasılki savaşta yara almayan Muharip Gazilerde olduğu gibi fiziksel ve ruhsal olarakyaralanmış olan tüm Malül sayılmayan Gazilerede şeref aylığı bağlanmalıdır.
  • Bedelli askerlikten elde edilen gelirden finanse edilen faizsiz konut kredisi MalülSayılmayan Gazilerede verilmelidir.
  • Malül Sayılmayan Gazilere onurla taşıyacakları Gazi rozetleri ve serbest seyehatkartları iadeyi itibarla verilmelidir.
  • Malül Sayılmayan Gazilere yaş haddini geçirmiş olsalar bile bir defaya mahsus olmaküzere yeniden muayene olabilme ve dava açma hakları verilmelidir.
  • Malül Sayılmayan Gazilerde hastanelerde tedavilerinde katılım payı muafiyetitanınmalıdır.

Zor günler yaşadığımız şu günlerde vatanları uğruna şehit olmuş kardeşlerimizeAllah’tan rahmet yakınlarına ve geride kalanlara sabırlar diliyoruz.Yaralı olanGazilerimizede Allah’tan acil şifalar diliyoruz.

ŞehitAnalarının yüreğinde kıyamet koparken, zalime yatağında rahat verme Allahımderken, bu günümüzde burada bizlerle beraber olan herkese sonsuz teşekkürederiz.

Kamu oyuna saygıyla duyurulur.

YORUM GÖNDERYORUM GÖNDER
  Adınız Soyadınız :
  Mesajınız :
Not : Lütfen küçük harf kullanınız. Maksimum 500 karakter

Önemli Not : Gönderilen mesajlar sistem tarafından kayıt altına alınmakta olup site yöneticileri tarafından görülmektedir. Lütfen bu hususa dikkat edelim ve başkalarını rahatsız edici mesajlar göndermeyelim.
Sayfa Üretim süresi :0,0391